Konu: şikayetim var.. Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2006 Saat 19:27
merhaba petrolcüler.ben bir PO bayisi olarak PO'ya yaptığım şikayetlerden bir sonuç alamadım.Belki buradan sesimi duyurabilirim.
İstasyonumuzda bulunan Teknotes marka hava saati sanki bize bir külfet olsun diye petrol ofisi tarafından gönderilmiş.Kullanım zorluğu yanında devamlı arıza çıkarması ve gelen arkadaşların devamlı fatura kesmesi sonucu şimdiden birkaç tane yeni ve sağlam hava saati parası harcamış bulunuyoruz.Bizim zararımızı kim karşılayacak?
Varsa bir yetkili cevap bekliyorum.İyi çalışmalar..
merhaba petrolcüler.ben bir PO bayisi olarak PO'ya yaptığım şikayetlerden bir sonuç alamadım.Belki buradan sesimi duyurabilirim.
İstasyonumuzda bulunan Teknotes marka hava saati sanki bize bir külfet olsun diye petrol ofisi tarafından gönderilmiş.Kullanım zorluğu yanında devamlı arıza çıkarması ve gelen arkadaşların devamlı fatura kesmesi sonucu şimdiden birkaç tane yeni ve sağlam hava saati parası harcamış bulunuyoruz.Bizim zararımızı kim karşılayacak?
Eğer mekanik hava saati ile ilgili sıkıntılarınız hala devam ediyorsa, elektronik hava saati almanızı tavsiye ederim. Elektronik Hava Saatlerinde pek arıza çıkmaz. Çıkan arızada zaten mekanik hava saati ile aynı olan hortum jack arızalarıdır ( Kullanıcı hatalarından kaynaklanır ). Fakat Elektronik Hava Saatlerinde jack ve hortumu ilkokul öğrencisi bile değiştirebilir. Servise ihtiyaç duymassınız. Hortum ve jackıda Karaköyden temin edebilirisiniz.
Not: Hava Saatleri pompa gibi istasyon personeli tarafından kullanılmaz. Sürücüler kendileri kullanır. Kaba kullanan insanlardan, hırsızlık ve yanlış kullanımdan dolayıda arızalanabilir. Belirtmiş olduğunuz Hava Saati üreticisinin 3000 e yakın Hava Saati istasyonlarda yer almaktadır. Hava Saati gözden uzak bir yerde ise bu problemleriniz ne takarsanız takın devam edecektir.
Petso, Tora, Mepsan, Tekser,Mekser, Yenen gibi firmaların elektronik hava saati ürünleri bulunmaktadır.
Bizde Pcl marka mekanik hava saati var ve hala tıkıt tıkır çalışıyor :)
Bir cihazın kaliteli olması için illaki elektronik olması gerekmiyor.Kaliteli bir mekanik cihazda pek ala ufak tefek olası arızalar dışında,ciddi zararlar vermeden yıllarca çalışabilir.
Ama yinede bu Pcl saati değiştirmeyi yada yanına yeni bir elektronik takmayı düşünüyorum.Çünkü artık Pcl nin yedek parça bulma sıkıntısı var.Petso hava saatini inceledim.Elektronik kısım Airtec marka,bu markayı tanıyorum sanırım bir ara Baransay getiriyordu.
Evet piyasa belli,ürünler belli.Kendimize göre en uygununu ve kalitelisini bulup ona göre karar verebiliriz.
Bizde Pcl marka mekanik hava saati var ve hala tıkıt tıkır çalışıyor :)
Bir cihazın kaliteli olması için illaki elektronik olması gerekmiyor.Kaliteli bir mekanik cihazda pek ala ufak tefek olası arızalar dışında,ciddi zararlar vermeden yıllarca çalışabilir.
Ama yinede bu Pcl saati değiştirmeyi yada yanına yeni bir elektronik takmayı düşünüyorum.Çünkü artık Pcl nin yedek parça bulma sıkıntısı var.Petso hava saatini inceledim.Elektronik kısım Airtec marka,bu markayı tanıyorum sanırım bir ara Baransay getiriyordu.
Evet piyasa belli,ürünler belli.Kendimize göre en uygununu ve kalitelisini bulup ona göre karar verebiliriz.
Kolay gelsin herkese..
Hava saatinin elektronik olması tabiki kaliteli olduğu anlamına gelmez. Böyle birşey söylediğimi de hatırlamıyorum. Zaten daha önce yazdığım mesajımda da Elektronik veya mekanik hava saatlerinde benzer arızaların olduğu yani hortum jack arızası dışında pek arıza olmadığını da belirtmiştim. Ama Elektronik Hava Saatleri mekaniklere göre daha kolay tamir edilebilmektedir. Elektronik aksamın mekanik aksama göre bozulma olasılığı daha düşüktür. ( üreticiden üreticiye değişmektedir )
Bence günümüzde hava saatleri elektronik olmalıdır. Özellikle küçük araç kullanıcıları elektronik hava saatini istasyonlarda aramaktadır. Ama yinede Minibüs, midibüsler için mekanik hava saatinide istasyonda tutmakta yarar vardır.
Sayın karekök beni yanlış anladınız herhalde.Sizin dediklerinize karşı değildi benim sözlerim.Ben şikayeti olan arkadaşın kullandığı hava saatinin üreticisine bir gönderme yapmak istemiştim.Yani mekanik cihazda yapılabilirse kaliteli olur diye...Neyse...
Sayın karekök beni yanlış anladınız herhalde.Sizin dediklerinize karşı değildi benim sözlerim.Ben şikayeti olan arkadaşın kullandığı hava saatinin üreticisine bir gönderme yapmak istemiştim.Yani mekanik cihazda yapılabilirse kaliteli olur diye...Neyse...
çınçınlı pcl tanımlamanıza katılıyorum :)
afedersiniz sanırım yanlış anladım. esasında temelde aynı düşünceleri paylaşıyoruz. farklı düşüncelerede sahip olabiliriz elbette . yeterki hem bizler hemde sitemizi ziyaret edenler birşeyler kazanabilsin.
Tamam bütün bunlar iyi güzelde ben hala soruma cevap alamadım.Tabiki bende biliyorum yeni bir elektronik saat takmayı ama dediğim gibi benim şimdiye kadarki zararımı kim karşılayacak?
yani bu olay ne kadar ahlaki?
Kalitesiz bir mal yapıp bunu PO gibi büyük bir dağıtım şirketine kabul ettirmek(?) ve bu kadar bayiiyi mağdur etmek..
Tamam bütün bunlar iyi güzelde ben hala soruma cevap alamadım.Tabiki bende biliyorum yeni bir elektronik saat takmayı ama dediğim gibi benim şimdiye kadarki zararımı kim karşılayacak?
yani bu olay ne kadar ahlaki?
Kalitesiz bir mal yapıp bunu PO gibi büyük bir dağıtım şirketine kabul ettirmek(?) ve bu kadar bayiiyi mağdur etmek..
yüzlerce farklı insanın kullandığı tüm cihazlar arızalanır. bunun önüne geçilmez. hava saati bir akaryakıt pompası değildir. akaryakıt pompalarına müşteri dokunabiliyor mu ?. Kısacası zarar diye birşey yoktur. müşteriye promosyon olarak sunduğunuz hava saatini dağıtım şirketi size hediye etmiş. bence kendinizi şanslı saymalısınız.
hava saatinizde hortum ve jack dışında bir arızanız var mı? açıkçası sanmıyorum. bunlarda kullanıcıdan kaynaklanan problemlerdir. ne takarsanız takın, insanlarımızın kültür seviyesini yükseltmedikden sonra hiçbir şekilde çözülmez.
Ben bir örnek vereyim. Hava saatinin butonlarının hava jackı kullanılarak ayarlandığını biliyor muydunuz?. Allah-u Teala insanlara el vermiş ama eliyle butonları kullanması gerekirken jack ile değiştirmeye çalışanlar var. Bu zihniyetteki insanlara ne yaparsanız yapın çözüm olmayacaktır.
Mümkünse hava saatiniziz çevresine bir kamera takın ve 24 saat kayıt altına alın. neden bozulduğunu daha iyi anlayacaksınız.
hep buralardayız. gönülden bağlı olduğumuz arkadaşlarımızla bağımızı kesmedik. kesmeyizde. petrolforumun reklama ihitiyacı var. üye sayımızın artması gerekiyor.
Fakat Elektronik Hava Saatlerinde jack ve hortumu ilkokul öğrencisi bile değiştirebilir. Servise ihtiyaç duymassınız. Hortum ve jackıda Karaköyden temin edebilirisiniz.
Bu söyleminize katılamayacağım.Ne demek elektroniklerinkini herkes değiştirir mekaniklerinkini değiştiremez?
SELAM ARKADAŞLAR ELEKTİRONİK HAVA SAATLERİNİN İÇERİSİNDE EN İYİSİ MEPSAN'IN EXCEL HAVA SAATİDİR ARIZA DURUMUNDA BİRE BİR DEGİŞTİRME GARANTİSİ VAR HEMDE HİÇ BİR ÜCRET ALINMADAN SERVİS ÜCRETİDE DAHİL OLMAK ÜZERE İLGİLENEN ARKADAŞLARA GÜZEL İSKONTOLARLA VERİLİR VEYA SİZLERE EN YAKIN MEPSAN SERVİSLERİNİN TELEFONLARI TEMİN EDİLİR VERİLİR..HERKESE İYİ ÇALIŞMALAR
Ben bu topici nasılda kaçırmışım...Kendi Teknotes cihazımla ilgili şikayetde bulunmak istesem aynen bende böyle yazardım..Gerçekten benide bıktırdı..çınçınlı hava saatim depoda duruyor, arada daralınca tekrar taksammı yerine diye düşünmüyor değilim...Bence PO , teknotes ile bu konuyu yeniden görüşüp mevcut saatlerimizi tadilatlada olsa elektroniğe çevirmeli...Ben kendi payıma masraflar ile ilgili katkı payı vermeye razıyım...
Eski PCL hava saati kadar randıman verecek yada onun ömrü kadar bakım yapılmadan çalışacak bir hava saati daha yok her ne marka yada üretim olursa olsun ...Eleştirilerinizi özeleştiri olarakta yapın bence daha samimi ve yapıcı olursunuz ....
Eski PCL hava saati kadar randıman verecek yada onun ömrü kadar bakım yapılmadan çalışacak bir hava saati daha yok her ne marka yada üretim olursa olsun ...Eleştirilerinizi özeleştiri olarakta yapın bence daha samimi ve yapıcı olursunuz ....
+1
Kesinlikle o saatler kadar sağlamı yok.Bozulsa bozulsa bi çanı bozulur ses çıkartmaz :)
PCL SAATİN ÜSTÜNE NE MEKANİK NEDE ELEKTRONİK SAAT GELMEMİŞTİR..
HAVASAATİZEDE ARKADAŞIM;; PO'DAN BENCE YENİ SAAT İSTEYİN DERİM..YANILMIYORSAM TEKNOTESİN PERİYODİK OLARAK %100 BAKIM KONTROLLERİ OLUYORDU.DEVAM EDİYORMU BİLMİYORUM..BAKIMLARDA SAATİN NE EKSİĞİ VARSA %100 DEĞİŞTİRİYORLARDI.VE TÜM HAVA SAATLERİNİN ARIZALARINI HOŞ GÖRÜN ; NEDE OLSA MÜŞTERİLER YOLDAN GELEN GEÇEN HERKES KULLANIYOR....
VE BU DURUMDAN BIKAN İSTASYONUN BİRİ NE YAPMIŞ BİLİYOMUSUNUZ;;
1 AD.TEKSER,1 AD.TEKNOTES,1 AD.PETSO,1 AD.ÇINÇINLI HAVA SU SAATİNİ YANYANA TAKTIRMIŞ.4 TANE.
Fakat Elektronik Hava Saatlerinde jack ve hortumu ilkokul öğrencisi bile değiştirebilir. Servise ihtiyaç duymassınız. Hortum ve jackıda Karaköyden temin edebilirisiniz.
Bu söyleminize katılamayacağım.Ne demek elektroniklerinkini herkes değiştirir mekaniklerinkini değiştiremez?
Hepsi hepsi bir kelepçe değilmidir bu?
Yanlış yönlendirmeyelim mümkünse...
değerli üyemiz ;
ben mekanik hava saatlerinin tamamını kastedmedim. Sadece Teknotes Mekanik Hava Saatinin Hortum ve Jackına göre Elektronik Hava Saatlerinin jacky ve hortum değişiminin çok kolay olduğunu aktardım. Teknotes Mekanik Hava Saatlerinin parça değişimi oldukça güçtür. Servis gerektirir.
ben mekanik hava saatlerinin tamamını kastedmedim. Sadece Teknotes Mekanik Hava Saatinin Hortum ve Jackına göre Elektronik Hava Saatlerinin jacky ve hortum değişiminin çok kolay olduğunu aktardım. Teknotes Mekanik Hava Saatlerinin parça değişimi oldukça güçtür. Servis gerektirir.
ben hortum ve hava jakından bahsetmiştim.Tabii ki içinden parça değiştirmek kolay değil..
madensuyu; sanırım Teknotes marka hava saatlerini bilmiyorsunuz.
Bu hava saatlerinin hortum ve hava tabancaları (jak değil) diğerlerinden farklıdır. Hava tabancası lastiğe hava basmaya ve aynı zamanda lastik içindeki havayı indirmeye yarar bir yapıdadır ve tabii buna bağlı olarak hortumda iki katmanlıdır.Hortum içinde ayrı ince bir hortum daha vardır. O yüzden bunları değiştirmek bazen tam donanımlı servis elemanları için bile çok zor olabiliyor.
Teknik Özellikler:
• Bağlantı yapıldığında ekranda okunabilen lastik basıncı, tabanca üzerindeki
basma ve tahliye tuşları ile ayarlanabilir.
Her alanda olduğu gibi gelişen teknolojiye ayak uydurmak gerektiğine inanıyorum.Düşünün,uzun yıllar mekanik sistem ev telefonları kullandık ve bir çoğu belkide hiç arıza yapmadı.Ne varki hemen hepimiz elektronik telsiz telefonları tercih ettik.Bu nedenle hala mekanik hava saati diye ısrar etmenin çok gereksiz olduğu inancındayım.
Yılların tecrübesi ile üretilen ve ülkemiz sınırları içersinde 34 bölgeden servis hizmeti sunulan MİTES elektronik hava su saati alarak,rahat bir nefes alabilirsiniz.
Arkadaşların dediği gibi kullanıcı hatalarına dikkat edilmesi gerekir.
haklısın kardeş te hata sendede var yaptırım uygulayacaksın herşey bir yana tüketici hakları diye birşey var bir ürün aynı hatayı 3 kere verirse değiştirme yada yenisini alma hakkın var aynı markayı almak zorundada değilsin sen diğer po bayileri ile görüştünmü onlardada aynı sorun çıkıyormuymuş
Her alanda olduğu gibi gelişen teknolojiye ayak uydurmak gerektiğine inanıyorum.Düşünün,uzun yıllar mekanik sistem ev telefonları kullandık ve bir çoğu belkide hiç arıza yapmadı.Ne varki hemen hepimiz elektronik telsiz telefonları tercih ettik.Bu nedenle hala mekanik hava saati diye ısrar etmenin çok gereksiz olduğu inancındayım.
Yılların tecrübesi ile üretilen ve ülkemiz sınırları içersinde 34 bölgeden servis hizmeti sunulan MİTES elektronik hava su saati alarak,rahat bir nefes alabilirsiniz.
Arkadaşların dediği gibi kullanıcı hatalarına dikkat edilmesi gerekir.
Saygılar..
evet güzelbir hava saati var fakat ankara bu hava saatinin servisliğini kim yapıyor bilgilendirirseniz sevinirim.
bu hava saatlerinin arıza yapma olasılığı çok düşük değilmi arkadaşlar? 70-80 kez tamir etmişimdir ama öyle çok sorun yaratabilecek bi arıza göremedim ne varki içinde sorun yaratıyor?
arkadasım senin istasyonunun kaskosu varsa hemen vur hava saatine sonra elektronik hava ve su saati al kasko yüzde seksenini karsılıyo bence hiç ugraşma
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma