Bence herkes olmasını istediği yerli yada yabancı pompa markasını yazsın ve bu konuyu ankete çevirelim. Burada alfabetik sıralı bir liste hazırlıyorum.Bunu güncelleyip en son anket yaparız.
Sevindim, elektronik sayaçlarının programını ben yazdım.Bu arada Mites yeni bir yapılanmaya gidiyor.Daha güzel ve kaliteli akaryakıt pompaları yapacaklar.
öncelikle pompanın türkiyenin en iyi pompası oldugunu yine söyliyeyim bu pompayı petrol ofisi veriyor ve ipragaz kullanıyor bu pompayı fabrikası afyondadır şirket ise istanbuldadır.pompanın özellikle elektronıyi çok iyi pompanın servisliyini kimse almiyor çünkü hiç arıza yapmıyor bizde yazarkasadan yedik yoksa arıza yaptıgı yok.
nasıl yok arkadaşım vardır bize pompa geliyor fabrikadan elektroniyi bozuk.hepsinin deyişiyor siz yanlışsınız belkide sizin bayilikler güzelk olabiliriveya siz bilmiyor ola bilirsiniz.
Şimdi şuda önemli misal s4 dediğinizde 20 bine(Resmi sitesinden alınmış imal adetidir.) ulaşmış imal adeti vardır bunun içinde arıza yapanı mutlaka vardır.Ama bunu oranı önemlidir.CSA kaç tane var piyasada,S4 kaç tane var şunu demeye calısıyorum adet çok olunca cok arıza yapıyor gibi gelebilir bunun oranına bakmak lazım.Ayrıca bilmiyorda değilim 86 yılından beri elektronik aksam üretirim 6 çeşitten fazla kendime ait akaryakıt sayacı imalatım var.Artık yeni teknolojiler ile üretilen sayaçlar cok arıza yapmıyor.Özellikle yeni işlemci teknolojileri ile dizayn edilenler.
Not: S4 bir örnektir,üreticisi satıcısı veya bayisi değilim.S4 ün hangi marka pompalarda kullanıldığını bilirsiniz sanırım.Çok kullanıldığı için bu örneği verdim.
aslında abi elektrıke baglıdır düzenli olsa promlem yapmaz ama bizim buralarda elektırk problemi var o yüzden hangi pompa vaya elektronık olsa dayanmaz ama ups çıktı rahatladık artık problemi en aza çekti ups.bizim için iyi oldu artık fabrika diyiyor ups olmasa pompayı baglamayın.
aslında abi elektrıke baglıdır düzenli olsa promlem yapmaz ama bizim buralarda elektırk problemi var o yüzden hangi pompa vaya elektronık olsa dayanmaz ama ups çıktı rahatladık artık problemi en aza çekti ups.bizim için iyi oldu artık fabrika diyiyor ups olmasa pompayı baglamayın.
ben 15 gün önce istanbulda yenene gittim onlarda S4 kullanıyor ama makel beyin daha iyidir diiyorlar.
Maser demek istediniz heralde. Maser beyinler çok kalitelidir, kolay kolay arıza yapmaz. Yenen' inde dediği gibi S4 beyinden daha iyidir. Hatta Maser Cpu lu yenenler S4 Cpulu olanlardan daha pahalıdır. Ancak yazarkasa ile sorun yaşamamak için S4 cpu' lar tercih edilir.
"BENİ GÖRMEK DEMEK İLLE DE YÜZÜMÜ GÖRMEK DEMEK DEĞİLDİR. BENİM DUYGULARIMI BENİM DÜŞÜNCELERİMİ ANLIYORSANIZ BU YETER"
M. Kemal ATATÜRK
mekanikte önemli bence sizin düşüncenizede saygı duyuyorum madem hepsi aynı ise ni fıyatları deyişik siz bir eurıpump ile bir yakutu veya başka bir pompayı bir tuta bilirsiniz yok çünkü kalite farkı vardır yanlışmıyım arkadaşlar yanlışsam lütfen söyleyin.
mekanikte önemli bence sizin düşüncenizede saygı duyuyorum madem hepsi aynı ise ni fıyatları deyişik siz bir eurıpump ile bir yakutu veya başka bir pompayı bir tuta bilirsiniz yok çünkü kalite farkı vardır yanlışmıyım arkadaşlar yanlışsam lütfen söyleyin.
bende başka birşey demiyorum ki zaten :)
mekanikte ne fark var? wayne kullanabilirsin,tokheim kullanabilirsin,kendi tokheim brodini,santrefüjünü yapabilirsin,gilbarco getirebilirsin bi ara tatsuno vardı bulursan kullanırsın...
ama günümüzde en yaygın en sağlam tokheim.hidrolik aşağı yukarı belli derken bunu kastetmiştim.Zaten artık pompa değil dispenser mantığı sebebiyle santrefüjde kalmadı,motorda kalmadı neredeyse..
bence SU serisi meksan pompalar bu sektöre damgasını vurmuştur.90 lı yılların başında üretimi başlayan bu pompalar hala hizmet vermektedir.
birçok arkadaşımın arızalarının çokluğu ile benimle hemfikir olmayacağını görür gibi oluyorum ama unutmayalım sektörün en hızlı olduğu dönemde en hızlı istasyonlarda bu pompalar vardı.
BU DA DEMEK OLUYORKİ DALGIÇLARADA YORUM VE ELEŞTRİ YAPMAMAIZ GEREKİYOR.NEDE OLSA AKARYAKIT VERİMİNİN EN ÖNEMLİ PARÇALARINDAN BİRİDİR DALGIÇ.İLK YORUMU BEN YAPİİM.KESİNLİKLE RED JACKED DİYORUM........
POMPALARDA İSE CPU SU SADECE KENDİNE HAS OLANLAR;BENİM FAVORİM 3 MARKADIR MEPSAN,GİLBARCO,WAYNE.....
Saydığınız pompa markalarını CPU'ları kendine has değildir.Mepsan Microchip,Gilbarco ve Wayne intel serisi CPU kullanır.Bunlar dünyada herkesin kullanabileceği işlemcilerdir.
DEMEK İSTEDİĞİM CPU YU BAŞKALARININ YAPMIŞ OLMASI DİİL.O CPU YU SADECE KENDİ POMPASINDA UYGULAMASIDIR.
MESELA KİMSE MEPSAN BEYNİ MEKSANDA VEYA CSA DA KULLANAMAZ .YAPILABİLİR AMA İZİN VERİLMEZ.VEYA WAYNE CPU YU MEPSANDA ,GİLBARCODA KULLANAMAZ..ÖÖLE DEĞİLMİ.
AMA S4 BEYİNLERİ UYGUN OLAN HER POMPADA KULLANABİLİRLER . Kİ ZATEN ÖYLE.
S4 BEYİN İYİ,DAYANIKLI ELBETTE .AMA TEK BAŞINA SAHİP OLDUĞU BİR POMPA YOK...
NETİCE OLARAKDA BENİM TERCİHİM MEPSAN ,GİLBARCO VE WAYNEDİR.........
Hala büyük harf yazmaktasınız.Bu karşınızdakine bağırmak anlamına gelir forumda yazanlara dikkat edicek olursanız hepsi küçük harf kullanır.
siz CPU'yu elektronik beyin olarak kullanıyorsunuz sanırım.CPU o beyinde kullanılan mikroişlemcidir.Ben bunu anlayarak yanıt vermiştim.
S4ün sahip olduğu pompa markası Petposan'dır.Teosis firması (Petposan arge firması)tarafından dizayn edilmiştir.Arz sebebiyle diğer firmalarada uygulanmıstır.Şu anda Petposan dağılmıştır fiziki olarak.Teosis firması çalışmalarına devam etmektedir.
VE BEN BU FORUMDA VAR OLDUKÇADA BÜYÜK HARFLE YAZMAYA DEVAM EDİCEM.LÜTFEN SİZDE BUNU TAKINTI YAPMAYIN..GEREK YOK..
ELEŞTRİYE GELİNCE .TAMAM İŞTE BENDE BUNU DEMEK İSTEDİM.MADEM S4 PETPOSANIN,O ZAMAN HEP PETPOSANIN OLARAK KALSAYDI.NEDEN MEKSANDA,EUROPUMPTA,YAKUTTA KULLANILIYOR.AMA KONUMUZ O DİİLKİ .BENİM TERCİHİM AYNI .BEN SADECE TERCİH YAPTIM.UZATMANIN ANLAMI YOK.
AMA ELBETTEKİ BENİM SİZDEN ALACAĞIM BİLGİLER VAR.BENİMLE PAYLAŞMANIZ BENİ MUTLU EDER.
AMA TERCİHİMİ DEĞİŞTİREMEZSİNİZ.
SEBEBİNE GELİNCE ;
1-NEDEN MEPSAN; MEPSAN ''YERLİ'' ÜRETİMDE İYİ BİR İŞETİME SAHİP.ŞİFRELEME METODU İYİ DÜŞÜNÜLMÜŞ.LCD EKRANI SIRADANLIKTAN ÇIKMIŞ.FARKLI BİR LCD.(ŞU YENİ ÇIKAN TELEVİZYON GÖRÜNÜMLÜLERDEN KASTETMİYORUM)HİDROLİK KISMINDA ÇOK SADE BİR UYGULAMA YAPILMIŞ.ÇOK HOŞ.
2-NEDEN GİLBARCO; KALİTEDE ÜSTÜNE TANIMIYORUM..BİR POMPA ARIZA YAPMAZMI YAA.YAPMIYOR..GÖRÜNÜMÜ GÜZEL DİİL AMA ESTETİK 2. PLANDADIR..
3-VE WAYNE; WAYNE POMPALARIN BRODİMETRE VE PULSER MEKANİZMASI SÜPER.MANYETİK BİR SİSTEM..PROGRAM VE MENÜ GEÇİŞLERİ ÇOK KLASİK.SIRA SIRA.VİSTALAR ÇOK KARIŞIKTI AMA GLOBALLER DAHADA SADELEŞTİRİLDİ.İLERİDE OLABİLECEK HER TÜRLÜ YENİ SİSTEME UYUMLU .....
BU 3 ÜNDE KALİTE SIRALAMASI YAPRSAN BANA GÖRE GİLBARCO-WAYNE-MEPSANDIR...........
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma