Anasayfa   Kayıt Ol      Üye Listesi    Takvim    Arama    Yardım          Giriş 

PetrolForum
      Kilitli ForumIstekler,Öneriler
            Kilitli ForumAnketler

Mesaj icon Konu: Hangi Akaryakıt Otomasyonu Yazılımı?
Sayfa   3 Sonraki >> Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder

Sponsor: SAVEL Elektronik Mühendislik Bilişim Ltd. Şti.

Anket Sorusu: Hangi Akaryakıt Otomasyonu Yazılımı?
Anket Seç Oylar Anket İstatistikleri
27 [23.08%]
47 [40.17%]
10 [8.55%]
16 [13.68%]
13 [11.11%]
2 [1.71%]
2 [1.71%]
Bu ankete oy veremezsiniz

Yazar Mesaj
admin
Yönetici
Yönetici
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 1
Üye Durumu:
Alıntı admin Cevaplabullet Konu: Hangi Akaryakıt Otomasyonu Yazılımı?
    Gönderim Zamanı: 14 Mayis 2008 Saat 09:53
Arkadaşlar hangi otomasyon sistemi sizce daha iyi,artılarıyla eksileriyle burada tartışabiliriz.

Yorumlarınızla beraber ankete katılmanız,üretici şirketlerin size daha iyi hizmetle geri dönmesini sağlar.

Oy verdiğiniz sistemi neden tercih ettiğinizide belirtebilirsiniz.

Ankette bulunmayan ama olmasını istediğiniz sistemi bildirebilirsiniz..

IP
a_tunc
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 258
Üye Durumu:
Alıntı a_tunc Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14 Mayis 2008 Saat 10:14
    Admin kardeşim burada Stawiz eksik. Mepsan A.Ş grup şirketlerinden MLB tarafından yazılan bir otomasyon sistemi. Ve bir çok üstün özelliğe sahip. Yeni olmasına rağmen büyük dağıtım şirketleri tarafından tercih edilen bir otomasyon sistemi. Bence ankete onu da eklemelisiniz. Eğer ki ilgilenen olursa buradan ilgili yazılım hakkında detaylı bilgi verebilirim.  
IP
admin
Yönetici
Yönetici
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:
Alıntı admin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14 Mayis 2008 Saat 10:24
  Sayın a_tunç,zaten forumda otomasyon sistemleri bölümünde mepsan ile ilgili ayrı bir bölüm var.Buyrun orayı istediğiniz gibi doldurun.
Anketede ekliyorum istediğiniz konuyu.
IP
suleyman.sahin
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 61
Üye Durumu:
Alıntı suleyman.sahin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14 Mayis 2008 Saat 11:03
 Kardeşim sadece bu otomasyonlar mı var. Savel, Petrotek, Scheidt-Bachman nerde. Bir zahmet araştır. Sektör sadece İstanbul'da yok. Bak bakalım Mersin'li firmaları kim yapıyor.
IP
admin
Yönetici
Yönetici
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:
Alıntı admin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14 Mayis 2008 Saat 11:28
Orjinalini yazan: admin

Ankette bulunmayan ama olmasını istediğiniz sistemi bildirebilirsiniz..

suleyman.sahin; zahmet edip katılımda bulundunuz.Dediğiniz sistemleride ekliyorum.
Forumda Savel otomasyon sistemleri içinde bir bölüm var ama aylardır boş,haberiniz olsun.

IP
ASGE
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 96
Üye Durumu:
Alıntı ASGE Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14 Mayis 2008 Saat 12:29
 Sayın a_tunç hangi büyük dağıtım şirketllerinin , ÜSTÜN ÖZELLİKLERİ OLAN STAWIZ otomasyonunu kullandığını bizlerle paylaşırmısınız. Büyük şirket anlayışınız nedir? Sayı olarak büyüklük ise, bu dağıtım şirketlerine TURPAK ve ASİS otomasyon kuruyor.
Bilgi sahibi olmak istediğim için soruyor ve gerçekten mevcut sisteminizi merak ediyorum.

IP
ASGE
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:
Alıntı ASGE Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14 Mayis 2008 Saat 12:31
 Sayın Süleyman şahin, Mersin şirketlerinin otomasyon sistemlerini kim kuruyor. Bizlerle paylaşırmısın. 
IP
SalihK
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 394
Üye Durumu:
Alıntı SalihK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14 Mayis 2008 Saat 13:39
Savel kapanmadı mı ? 
IP
a_tunc
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 258
Üye Durumu:
Alıntı a_tunc Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14 Mayis 2008 Saat 14:57
 Sevgili ASGE kardeşim. Kullanmış olduğun üsluba bakılırsa provakatörlük yapmak amacındasın. Çünkü bir tek Stawiz için değil, mersin firmaları içinde sorduğunun sorunun da uslübu bu şekilde. Mepsan ismini duyduğu zaman tüyleri diken diken olan kıskanç ve kompleksli arkadaşlarla daha önce de karşılaştık. Ve bu tiplere de alıştık. Umarım sende o arkadaşlarımızdan değilsindir. Biz burada polemiğe girmek yada birilerini küçük görüp, birilerini büyük göstermek gibi bir amaç ve gaye içerisinde değiliz. Sende de ricam ancak budur. Stawiz yeni bir marka. Sektöre yeni girdi. Buna rağmen şu an benim bildiğim moil ve soil'in tüm istasyonlarına kuruluyor. Bence yeni kurulan bir firma için bu bir başarıdır. Ve başarılı bir firma olarak görmem içinde yeterlidir. Üstün özelliklerini ilgili yazılım şirketindeki arkadaşlar yazacaklardır.
TURPAK ve ASİS firmaları na gelince. Her iki firma da takdir ettiğimiz, gerektiğinde birlikte çalışılabilecek kadar saygın firmalardır. Ve kendilerine başarılarının devamını dilerim. Umarım sende başarıyı kıskanmak yada çamur atmak yerine alkışlamayı öğrenirsin.
Saygılarımla...    
IP
murtaza
Yeni Üye
Yeni Üye
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 145
Üye Durumu:
Alıntı murtaza Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14 Mayis 2008 Saat 15:22
Turpak'a oy verdim ama onlarında servis olayı berbat,bunuda söylemiş olayım toparlasınlar kendilerini.
Bu arada şu yeni sistemleride araştırmak istiyorum bana bir link verebilirmisiniz?
IP
ASGE
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:
Alıntı ASGE Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14 Mayis 2008 Saat 15:28
 Sevgili a_tunç KARDEŞİM...  Uslubu eleştirilmesi gereken kişi öncelikle sensin. Ettiğin lafı merak edip , konu hakkında detaylı senden bilgi istedik. Haklısın benimde tüylerim diken diken oluyor ama, miğdem bulandığı için. Herkes kendi işini yapsın.....  Bana ne senin tanımladığın kompleksli kişilerden. Belliki sende komplekslisin. Savunmaya geçtin hemen. Mepsan ın Pompadaki başarısı müşteri sayısına bakıldığında ortadadır zaten. Ama otomasyon sistemini kullanan istasyon sayısı bence 5 i geçmez. Bu onları başarısız kılmaz tabi. Ama daha çoookkk çalışmaları gerekir. Bende senden kimlerin bu sistemi kullandıklarını öğrenmek istedim.
Benim amacım senle polemiğe girmekte değil. Bir firmanın başarısı , sektöre kazandırdıkları ve yaptıkları ile kendini gösterir. Önemli olan başarının başkaları tarafından da görülüyor olmasıdır. Ayrıca başarının tanımı , kişiye  ve ilişkilere göre de değişir. Bu forumdaki diğer üyelerinde emeğin, başarının  ne olduğunu , çalışanın ve başarıyı hakedenin kimler olduğunu bildiklerini düşünüyorum. 

IP
programcı
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 43
Üye Durumu:
Alıntı programcı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14 Mayis 2008 Saat 15:41
Bu stawiz benim duyduğum kadarıyla linux üzerinde çalışıyor doğrumudur?
Birde adı neden stawiz? Konya  üretimi bir yazılıma neden stawiz ismini verdiniz merak ettim?
Yetkilillerden bir açıklama ve ürün tanıtımı bekliyorum.Teşekkürler.
IP
spider
Üye
Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 62
Üye Durumu:
Alıntı spider Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14 Mayis 2008 Saat 16:49
  Asis açık ara önde gidiyor.Ayrılda gel Asis,ayrılda gel :)
Bu arada ben ifs ye verdim oyumu.Bana göre turpak ı turpak yapan Ifs nin kurucusu Kaan beydir..
Ayrıca Süleyman bey,Petrotek ve Savel  hala devam ediyormu,kapanmadımı?

Birde üye olup ankete oy kullanmakla olmaz bu işler.Madem bu sektördesiniz bari neden oyladığınız yazılımı seçtiniz bir yorum yazın.

Kırgız'am Özbek'em Kazak Türkmen'em,Başkırd'am Kerkük'em ele görk menem,Senin gözlediğin garip Türk menem..

IP
SrknMs
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 402
Üye Durumu:
Alıntı SrknMs Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14 Mayis 2008 Saat 17:41
Sayın Spider,
Haklısın herkes yorumunu yapmalı. Ben oyumu ASİS e verdim. Nedeni ortada. Bence yenilikçi ve vizyonu olan bir şirket. Ayrıca bildiğim kadarı ile 2 yıl önce, POAŞ Turpak'ı bırakıp Asis'e geçti. Galiba yeni ihaleyide Asis'e verecek. Bu Asis 'in başarılı olduğunun kanıtıdır. Sahada POAŞ istasyonlarına servis verdiğimde de istasyonlar Asis in servislerinden ve programdan çok memnun. 
IP
suleyman.sahin
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:
Alıntı suleyman.sahin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14 Mayis 2008 Saat 21:41
 Arkadaşım burdan ilk kez açıklıyorum, Savel artık "Trigon Teknoloji" olarak hizmet verecek. Trigon Teknoloji, Mersinli büyük bir grubun bünyesinde olan bütün sektöre hitap edecek bir oluşumdur. Yakında duyarsınız, ki yine ben açıklarım, Trigon Teknoloji Mersin'de olan 3 dağıtıcı firma ,ki bunların toplam istasyon adedi 1000'nin üstündedir, ile anlaşmıştır.
Şimdi bu yalandır diyen konuşsun....
IP
programcı
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 43
Üye Durumu:
Alıntı programcı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14 Mayis 2008 Saat 22:44
Hayırlı olsun.
Ben savel otomasyon programını denemiş biri olarak oyumu savele verdim.Şimdi dahada gelişmiştir,yeni halinin tanıtımını foruma eklerseniz bilgilenirdik.
IP
Pulser
Üye
Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 405
Üye Durumu:
Alıntı Pulser Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14 Mayis 2008 Saat 23:54

Sayın Şahin,
Lütfen yanlışım var ise düzeltiniz bizi de konu ile ilgili aydınlatınız. Bildiğimiz kadarı ile Savel gerçek bir otomasyon firması değildi zaten. OEM Pompa elektroniği ve kart okuyuculu basit çözümler üreten, pompa protokollerine sahip olmadığı için de pulse saymak sureti ile pompa otomasyon çözümleri sunan  bir firma idi. Bu arada bana göre gerçek bir otomasyon firması arabirim protokolleri dışında dağıtıcı networklerinde yer alan pompalara ait protokollere legal yollar ile sahip olmuş (NDA anlaşmaları ile) firmalardır ki bu tanıma uyan iki firma sektörde faaliyette bulunmakta olup diğerleri yazarkasa furyası ile ortaya çıkanlardır.

Şmdi, bu firma (Savel) hangi know how ve referansları ile Mersin'de toplamda sayısı 1000 'e ulaşan 3 dağıtıcıyı birden bağladı.? Bu dağıtıcı firmalardan hiç kimse sormuyor mu;  sizin şu şu pompalar protokol listenizde var mı?  Bir gün arabirimleri atarsak ne olur ?

IP
Pulser
Üye
Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:
Alıntı Pulser Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15 Mayis 2008 Saat 00:03
Sayın Spider,

Haklısınız bence de herkes oyunu kime neden verdiğini açıklamalı.ben oyumu ASİS'e verdim , çünkü bu işin (Otomasyon) tecrübe ve kararlılık gerektiren bir iş olduğunu düşünüyorum. Sektördeki firmalar arasında yazılım ve donanım dahil olmak üzere gerekli her şeyi kendisi üstelik öz kaynakları ile üreten tek Türk firması. Zaten Türkiye olarak geldiğimiz durum hepimizin malumu. Bari bu sektörde dışa bağımlı olmayalım, böyle bir firma varken, hem de burnumuzun dibindeyken destek olalım.
Budur...
IP
©..®
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 19
Üye Durumu:
Alıntı ©..® Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15 Mayis 2008 Saat 00:26
  Pulser;
Söylediklerinize katılmamak elde değil.Bende en başından beri Turpak firmasına hep yabancı destekli diye pek ısınamadım.Asis ve ifs ile gurur duydum ve dediğiniz gibi böyle firmaların desteklenmesi görüşündeyim.
Ama sizin bu dediklerinizle kendisini tanımasamda Süleyman bey hakkında yazdıklarınız tam bir tezat oluşturmuş ve sanırım ona haksızlık yapmışsınız.Yoksa Süleyman bey desteklenmesi gereken bir Türk girişimci değilmi?
IP
suleyman.sahin
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:
Alıntı suleyman.sahin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15 Mayis 2008 Saat 00:41

Arkadaşım, hangi pulser ne pulseri... Sen şu an Savelin otomasyonunu inceledin mi? Hangi tarihten bahsediyorsun. Ben burda açıklama yapıyorum ki Savelin durumu budur ve gelecekteki yol haritası böyledir. Şimdi siz diyorsunuz ki yok böyle değildir. Burda size neyi ispatlayayım, neyi göstereyim. Biraz bekleyin, gelecek sayılarda "ENERJİ PETROL" dergisinde her şeyi detaylıca kamuoyuna açıklayacam. Orda  firmalarıda öğrenirsin, Trigon Teknoloji'nin know how bilgisinide, protokolleride, referanslarıda..

Ayrıca sektörde Turpak haricinde Türk olmayan firma mı var ki , Asis Asis deyip duruyorsunuz. Zaten Turpak firmasının bile %25i yerli sermayedir.
IP
SrknMs
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:
Alıntı SrknMs Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15 Mayis 2008 Saat 10:41
 Arkadaşlar,
Yerli-Yabancı şirket tartışmasıdır gidiyor. Peki, bir firmanın kurucusunun türk vatandaşı olması o firmanın yerli firma sınıfına girmesi demek midir? Firma sahibi Türk ama, ürünlerin tamamını veya bir kısmını yurtdışından ithal edip burada sadece montaj ve servis veriyorsa buna tamamiyle yerli firma diyemeyiz, öyle değil mi? Herşeyiyle Türkiye de, Türk'lerle bu işi yapan firmalar hangisi acaba? Yani 100% yerli üretim yapıp, montaj ve servisini sağlayan...
"Türk Firması" veya "Yerli Firma" derken bunlarıda gözönünde bulundurmalıyız bence...
IP
digikolik
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 412
Üye Durumu:
Alıntı digikolik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15 Mayis 2008 Saat 19:02
Orjinalini yazan: SrknMs

Arkadaşlar,
Yerli-Yabancı şirket tartışmasıdır gidiyor. Peki, bir firmanın kurucusunun türk vatandaşı olması o firmanın yerli firma sınıfına girmesi demek midir? Firma sahibi Türk ama, ürünlerin tamamını veya bir kısmını yurtdışından ithal edip burada sadece montaj ve servis veriyorsa buna tamamiyle yerli firma diyemeyiz, öyle değil mi? Herşeyiyle Türkiye de, Türk'lerle bu işi yapan firmalar hangisi acaba? Yani 100% yerli üretim yapıp, montaj ve servisini sağlayan...
"Türk Firması" veya "Yerli Firma" derken bunlarıda gözönünde bulundurmalıyız bence...

Doğru söze ne denir???
IP
teknisyen
Üye
Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 226
Üye Durumu:
Alıntı teknisyen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16 Mayis 2008 Saat 14:17
Şimdi arkadaşlar,burada bir yanlışlık var aslında.Hangi otomasyon yazılımı değil,hangi otomasyon sistemi olması lazımdı.Çünkü bu olay sadece yazılımla bitmiyor.Gerekli yerlerin kırılmasından dökülmesinden başlayıp kablo çekimine,montajına,aparatların takılmasına,bilgisayarın ve yazılımın kurulmasına,devreye alınıp çalışır vaziyete getirilmesine ve sonrasında arıza için servis hizmetine kadar uzun bir süreç gerekiyor.
Bana görede bahsettiğim sistemi şu anda layıkıyla yapan bir firma yok kusura bakmayın.O yüzden oy kullanmıyorum.
Sadece görüntüye önem veren,çalışan teknisyenlerin baretine,takımlarına,kıyafetine ve bilmemneyine takmış ama başka her türlü olumsuzluğu ve SEÇ kurallarını kendi menfaatine çevirmeye çalışan firmalar oldukça bu durum düzelmez bana göre.
Yani Turpak'mış,Asis'miş,Mepsan'mış hikaye...

IP
zaloglu
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 63
Üye Durumu:
Alıntı zaloglu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16 Mayis 2008 Saat 22:04
hay ağzına sağlık be kardeşim.başka ne deyim :) 
IP
selenoidLKNMNZ
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 415
Üye Durumu:
Alıntı selenoidLKNMNZ Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17 Mayis 2008 Saat 19:56
 bi yerde haklısın teknisyen arkadaşım ..ama biyere kadar...ama şu var ki ortaya atılan konu  ne seç nede emniyet kuralları .bu dağıtım firmalarının yönetimi,eğitimi ve taşeron firmanın gerekli yerlerden aldığı emniyet ve seç kuralları şartlarıdır.konumuz hangi sistem daha çok hizmet verebiliyor.yani dışarıdan bakacak olursanız müşteri 10 tane soru atar , istediği soruları hangi sistem daha çok  yanıtlıyor??10 sorudan 5 tanesini asis  6 tanesini turpak yanıtlarsa ,turpak seçilir...8 tanesini savel yanıtlarsa savel tercih edilir.madem işin içindeyiz her kes alsın kalemi eline ve yazsın bakalım.bir sistemden ne beklersiniz?asisinkini bir kağıda,turpak'ınkini bir kağıda,savelinkini bir kağıda ,stawizi bir,ıfs yi birer kağıda yazın ve ardından bütün sistemleri gözden geçirin.sisteminden görselliğe ,servisinden faaliyetine kadar..en çok cevabı hangi sistem  veriyorsa lider o dur.bence çok adaletli bir yaklaşım.
IP
yolcu
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 416
Üye Durumu:
Alıntı yolcu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18 Mayis 2008 Saat 20:16
 arkadaşlar herkese selam bende asise oy verdim neden asis olarak seçim yaptımıda belirtmek istedim.tr nin en büyük dağıtım şirketi olan po ile çalışıyor olması benim için yeterli sebep.
IP
yolcu
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:
Alıntı yolcu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19 Mayis 2008 Saat 19:34
SEÇ kurallarını ;tüm arkadaşlar için soruyorum sahaya teknisyen olarak şirketlerini temsilen görev almakta olan kaçtane çalışanını denetleniyormuki kaç teknisyenimiz seç kurallarını biliyorki açık sölemek gerekirse ben bile tam olarak bilmiyorum olayın boyutu seç midir artı anlamadığım birşey daha var aydınlatırsanız sevinirim beni şimdiden tşk ler.seç ve otomasyon ben bağlantı kuramadım.
IP
ercü
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 5
Üye Durumu:
Alıntı ercü Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20 Mayis 2008 Saat 00:56
Orjinalini yazan: yolcu

seç ve otomasyon ben bağlantı kuramadım.

yolcu, siz bu sektördemi çalışıyorsunuz dostum?
IP
Pulser
Üye
Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:
Alıntı Pulser Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20 Mayis 2008 Saat 01:26
Türkiye tarihinin en büyük otomasyon ihalesi geçtiğimiz günlerde PO tarafından yapılmıştır. Sfından söylenenlere göre PO anahtar teslimi entegre otomasyon ihalesine çıkmış , sektörün iki önemli oyuncusu bu ihalede yarışmışlardır. Şundan eminim ki burada hiç kimse PO içerisinde bu işi koordine etmekle görevli kişilerin bu sayfalarda diğer arkadaşlar tarafından dile getirilen ve otomasyon firmasını firma yapan kriterlerden bi haber olduğunu iddia edemez. O halde bırakalım bu sorunun (Hangi Otomasyon Firması Hangi Otomasyon Yazılımı ?) cevabını PO ihalesi açıklanınca hep birlikte öğrenelim.
IP
nazmiusta
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 284
Üye Durumu:
Alıntı nazmiusta Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20 Mayis 2008 Saat 09:30
  Bence bu ihalenin sonucu bu sorunun cevabını vermez.Çünkü o bahsettiğiniz görevli kişilerin kriterlere göre değil "parayı veren düdüğü çalar" ilkesine göre hareket ettiklerini küçük çocuklar bile biliyordur.
IP
suleyman.sahin
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:
Alıntı suleyman.sahin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20 Mayis 2008 Saat 11:10
 Nazmiusta çok haklı. Bu ihalede hangi firmanın hangi adamlarla kolkola olduğunu bilmeyen mi var. Hangi firmanın kimleri ne şekilde araya soktuklarını bilmeyen varsa sorsunlar bizde söyleyelim. Gerçi bu ortam bunun yeri değil, biliyorum. Bazı arkadaşlar bu yüzden çocuksu yazılar yazıp bizi saf yerine koymasınlar.
IP
SrknMs
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:
Alıntı SrknMs Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20 Mayis 2008 Saat 11:44
Orjinalini yazan: suleyman.sahin

Nazmiusta çok haklı. Bu ihalede hangi firmanın hangi adamlarla kolkola olduğunu bilmeyen mi var. Hangi firmanın kimleri ne şekilde araya soktuklarını bilmeyen varsa sorsunlar bizde söyleyelim. Gerçi bu ortam bunun yeri değil, biliyorum. Bazı arkadaşlar bu yüzden çocuksu yazılar yazıp bizi saf yerine koymasınlar.

Sayın süleyman.şahin ve sayın nazmiusta,
İddialı bir konudan bahsediyorsunuz ve ben şahsen merak ettim. Hangi firmalar, kimleri ne şekilde araya sokuyormuş? Söyleyin öğrenelim bizde o zaman...
IP
spider
Üye
Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:
Alıntı spider Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20 Mayis 2008 Saat 12:19
  Örnek için bu forumda daha önce tartışılan Şikayetim var konusunu inceleyin bence.
Kritermi,düdükmü anlarsınız :)

IP
SrknMs
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:
Alıntı SrknMs Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20 Mayis 2008 Saat 13:31
Orjinalini yazan: spider

Örnek için bu forumda daha önce tartışılan Şikayetim var konusunu inceleyin bence.
Kritermi,düdükmü anlarsınız :)

Sayın spider,
Otomasyon sistemlerinden ( daha doğrusu ihalelerinden ) bahsediyoruz, öyle değilmi? Hava saatlerinden değil!!!
İlginize teşekkürler yinede... :)
IP
tyler
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 41
Üye Durumu:
Alıntı tyler Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20 Mayis 2008 Saat 14:27
 PO' nun ihalesine hangi firmalar girdi, bilgisi olan varmı?
"BENİ GÖRMEK DEMEK İLLE DE YÜZÜMÜ GÖRMEK DEMEK DEĞİLDİR. BENİM DUYGULARIMI BENİM DÜŞÜNCELERİMİ ANLIYORSANIZ BU YETER"
M. Kemal ATATÜRK
IP
spider
Üye
Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:
Alıntı spider Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20 Mayis 2008 Saat 15:18
Sayın SrknMs
O hava saatleri Petrol Ofisinin  tüm Türkiyedeki  istasyonlarına takıldı.PO daki bu işle ilgilenen şahıslar hava saatinin kalitesine baksalardı hiç bir istasyona sokmazlardı o hava saatlerini.Otomasyon içinde,pompa içinde bu böyle.Biz işin içindeyiz biliyoruz,aradaki bağlantıyı anlayanlar anlar merak etmeyin.

IP
SrknMs
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:
Alıntı SrknMs Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20 Mayis 2008 Saat 15:33
Orjinalini yazan: spider

Sayın SrknMs
O hava saatleri Petrol Ofisinin  tüm Türkiyedeki  istasyonlarına takıldı.PO daki bu işle ilgilenen şahıslar hava saatinin kalitesine baksalardı hiç bir istasyona sokmazlardı o hava saatlerini.Otomasyon içinde,pompa içinde bu böyle.Biz işin içindeyiz biliyoruz,aradaki bağlantıyı anlayanlar anlar merak etmeyin.

Sayın spider,
Söyledikleriniz size göre doğru olabilir. Bu konuda ben yorum yapmaktan kaçınıyorum ama şunu da belirtmek gerekir ki; eğer kaliteden söz ediliyor ise, aynı ürün ve/veya hizmetlerin ihalelerinde süreklilik sağlayan firmaların kalitesinede diyecek yoktur bence. Yani periyodik zamanlarda aynı ürün ve hizmetler için yapılan ihalelerde tedarikçi bir firma süreklilik gösteriyorsa, kalitesi tartışılmamalı bence. Kaldı ki; ihale açan firma özel bir kuruluş ise ve de fiyat birinci tercih sebebi değil ise (özel kuruluşların genel yaklaşımları) hiç tartışılmamalı.
IP
yolcu
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:
Alıntı yolcu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20 Mayis 2008 Saat 22:45
 ben kısa ve öz bişiy yazdım geçenlerde pulser arkadaşımda yazdığım ve anlatmak istediğim şeyin açıklamasını yapmıs azına saglık (pulser) evet arkadaşlar herşey yazılım herşey donanım herşey kalite deil tabiki, mucadele,vizyon,yenilikçi olmak,v.s v.s bunu sizde iyi biliyorsunuz bence şu an p.o dan daha büyük bir dağıtım şirketi yok benim bildiğim;birde arkadaşlar petrol ofisi otomasyon ihalesi sonucu nedir bilen varsa bende öğrenmek isterim.ihaleyi kazanan şirketi şimdiden tebrik ediyorum p.o sürekli yenilik arayışı içinde olan bir firmadır buda kendine bu konuda sürekli yenilikler yapan bi şirketi tercih edecekdir.
IP
ASGE
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:
Alıntı ASGE Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21 Mayis 2008 Saat 13:43
 Sayın yolcu.
PO ihalesine yeterli görülen 4 firma girebilmiş. Herbirine 2 demo istasyon verilmiş. İşi şartnameye uygun ve PO nun isteğine göre yapan tek firma Asis olmuş. Ben asis in işi almasına sevindim. Çünkü teknisyen arkadaşımızın söylediği her şeyi asis yapıyor. İstasyonların inşaat altyapılarını , montajlarını , servisini kısaca anahtar teslim herşeyi yapıyor. Bana göre tanktaki en iyi probu da yaptılar. Hem Dağıtım şirketleri hem Müşterilerileri memnun. İstasyonlar sorunum var demeden adamlar istasyonda sorunu çözüyorlar. Helal Olsun Asis sana. Elinize sağlık arkadaşlar.  
IP
admin
Yönetici
Yönetici
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:
Alıntı admin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21 Mayis 2008 Saat 13:49
  Bu sonuca göre Petrolforum.com olarak P.O ihalesi için Asis Firmasını tebrik ederiz.
  Hayırlı olsun..

IP
Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma