Konu: Baransay çalışanları Gönderim Zamanı: 11 Kasim 2007 Saat 22:30
Baransay servis ve üretiminde çalışanların büyük bir kısmı topluca istifa etmişlerdir. İstifalarında maaşlarını düzenli alamadıkları düşüncesinin ağırlıkta olduğu söyleniyor ...
Ya suleyman sahin, bildigim kadariyla sen uc yil Baransayin ekmegini balli kaymakli yedin. Isin gerceklerini bilmeden neden boyle bir yorum yapma geregi duydun..Sektorde 30 yildir varolan ve buyuk bir okul olan Baransay gibi bir sirketten 3 kisinin ayrilmasi neden seni bukadar ilgilendiriyor. Baransayda 3 kisinin ayrilmasi veya 5 kisinin ayrilmasi herhangi sorun teskil etmeyecegi gibi biliyorsunki Baransayda daha ne cevherler var ve Baransay surekli kendini yenileyen bir sirkettir. Yaranmi var acaba? Insan ekmek yedigi bir kapiya nankorluk etmemeli.
Forumu magazinsel kullanmasak daha iyi olur bence,baransaydan ayrılır başka yere girer bu sektör zaten böyle çalışıyor bunun neresi garibinize gitti.Hatta döner dolaşır yine baransaya girer bu sektör çalışanları böyle.Hele hele maaş konusuna girmişsiniz anladığım kadarıyla sizde emin değilsiniz bunu yazmamalıydınız(Doğru bile olsa).Şunuda unutmayalım yine bu sektörün çalışanları her nedense kendini uçak yapıyor yada NASA çalışanı zanneder.Biraz sıkıştırdımı çok rahat başka yere geçerler genel anlamda bu böyle.
Arkadaşlar bu haber artık çok eskidi. Niye benim hakkımda konuşuluyor. Niye yaram olsun ki. Baransaydaki halimle, şimdiki halim bir mi? Baransayda basit bir çalışandım. Artik bizim için Baransay konusu kapanmış bir konudur.
Arkadaşlar bu haber artık çok eskidi. Niye benim hakkımda konuşuluyor. Niye yaram olsun ki. Baransaydaki halimle, şimdiki halim bir mi? Baransayda basit bir çalışandım. Artik bizim için Baransay konusu kapanmış bir konudur.
Yazdıklarımdan sizi tenzi ederim.Ben genel anlamda yazmıştım.
Süleyman Şahin sizi şahsen tanımıyorum ama adınızı sektörde daha önce duymuştum. (iyi yada kötü önemli değil)
Ama şuanda ben sizin ne işle meşgul olduğunuzu anlayamadım. Otomasyoncu musunuz? Pompacı mı? Servis misiniz? İş veren mi? Personel mi?
Çünkü yazdıklarınızda "Baransaydaki halimle şimdiki halim bir mi? " derken hafiften bir kendine güven ve Baransaydaki durumunuzu yerme hissettim. Baransay adına üzüldüm. Şirketten ayrılan bir çalışanı, Baransayın arkasından konuşuyor diye.
Ayrıca , Baransayda iken basit bir çalışan olduğunuzu söylemişsiniz. Şuanda neler yaptığınızı gerçekten bilmek istiyorum. Büyük bir iş adamı mı oldunuz. yada daha iyi bir pozisyonda başka büyük şirkette çalışan mı oldunuz?
Sayın hoguz a da katılıyorum. Bu sektör , kürkçü dükkanı gibi. Sektör çalışanları da birer tilki gibi....
Arkadaşlar bu sektör asla kürkçü dükkanı değildir. Bu sektör akıllı ve cesur insanlar için fırsat sektörüdür. Örnek ATA ALTUN; Mekser ve Baransay'da çalışıp Tekser'i kurdu ve şimdi 25 milyon dolar ciro yapıyor. LEVENT BULGURCU; Mekser'de servis sorumlusu olarak çalıştı, ayrılıp Mepsan'ı kurdu ve şimdi sektörün en büyüğü. Yani kısaca sektörde kurulan bütün firmaların oluşumu böyledir. Hepimiz biryerlerden geçerek biryerleri basamak yaparak biryerlere ulaşıyoruz. Küçük insanlar buna nankörlük der. Büyük insanlar ise bu başarıyı alkışlar.
Bazı arkadaşlar benim ne yaptığımı soruyor. Bizim ne iş yaptığımızı bazıları bilir ama sadece kendisiyle ilgisi olanları.
konuyu çarpıtmışsın..konu yazdığın 3-5 patronun nerelere? nasıl geldiği değil??
elbette çalışan insan başarılı olur,başarıyı da herkes alkışlar..buradaki konu senin "anlamsızca ve gereksizce"eski çalıştığın yerdeki ayrılan insanları kötü eleştirmen..iyi eleştiri olsa seni desteklerdik emin olablirisin..
bu sektörde milyonlarca insan geldi geçti,senin 2 isim verdiğin oran milyon mertebesinde 1 veya 2 yi geçmeyecek..kendini kandırma..
bizde bu sektörü en az senin kadar bilen kişileriz,abartılarını kendine sakla..ve bence konuyu da artık uzatma..hakikaten üzücü..
bu şekilde forumlara birşeyler yazarak örnek verdiğin kişiler gibi olmak istiyorsan yanılabilirsin..onların başarısı sektörde herkesle iyi ilişki içinde olmalarında yatıryor..Baransay bu sektörün sevilen kişilerindedir,onunda kendisine göre çevresi var.O çevreyi karşına alma.naçizane tavsiyem
Bu adam baransayın kapısında dilencimiymişde ekmeğini yemiş.Kimse kimseye bedava ekmek vermez.Herkes kendi ekmeğini çalışarak kazanır.
Ekmeğini yedim felsefesini yapanlar bence o işyerinde bedavadan çalışmış insanlardır kendilerini bilirler o parayı haketmediklerini bilirler bu yüzden böyle alçaklık kompleksleri vardır.
Bu konuda gereğinden fazla gereksiz uzadığı için kilitlenecek galiba..
Foruma üye olurken üye adından başka hiç bir bilgisini belirtmeyip güzel ve faydalı tartışmalar dururken direk böyle ateşli konulara körüklercesine yorum yapanlar ve farklı kullanıcı adlarıyla giriş yapıp farklı insanlarmış gibi davrananlar kaale alınmayacaklardır..
Bu adam baransayın kapısında dilencimiymişde ekmeğini yemiş.Kimse kimseye bedava ekmek vermez.Herkes kendi ekmeğini çalışarak kazanır.
Ekmeğini yedim felsefesini yapanlar bence o işyerinde bedavadan çalışmış insanlardır kendilerini bilirler o parayı haketmediklerini bilirler bu yüzden böyle alçaklık kompleksleri vardır."
yıllardır alnımın akıyla çalışırım ve firmamın ekmeğini yerim..ne dilenciyim,ne de yalaka..kendimi bilirim!!!!
yürekle çalışan insanlara "bedava çalışmıştır" diyecek kadar kendinde ne buluyorsun sen murtaza kardeşim????
kimin ne olduğu?veya ismini neden gizlediği?? ile ilgili benim hiçbir kaygım,olumsuz düşüncem yok.Kimsenin de olmamalı!!!
Yeter ki seviyeli ve doğru şeyler yazılsın.Kişiler birşeylerden korktukları veya çekindikleri için isimlerini gizlemiyorlar.
Edepsizce,lafın nereye gittiğini veya gideceğini bilmeyen yazılar yazılmasını engellemeli,onlara izin verilmemelidir.
İşin doğrusu nick ve isim vermeden olmasaydı ,ADMİN siteye kişileri üye yaparken bu konuyu zorunlu kılardı.Zorunlu olmadığına göre kişilerin kendini deşifre etmesi de beklenmeli.
ben sizlerin isimleri ve nickleri ile doğru orantılı olup olmamasından hiç rahatsız değilim çünkü ben kendimi biliyorum,sizlere de site kuralları ve etik kurallar çerçevesinde fikrimi yazıyorum.
arkadaşlar gerçekten boş konuşuyosunuz...size tavsiyem...kağıthanede baransayın yeri var...12.30-13.30 arası calışanların gittiği kahve var.bi tanesinin kolundan tutup hemşerim nasıl gidiyo...bi problem varmı diye sormanız yeter...burda ekmek tokmak muhabbeti yapıyorsunuz.kimse kara kaşı kara gözü içinpara almaz.akşama kadar gerekirse sabaha kadar çalışır...karşılığını görmek ister...cocuk okutuyodur evkirası vardır..bunları hatırlattığınız kişi eeebiz dağıtım şirketlerinden parayı geç alıyoruz kusura bakmayın ödemeleride 2-3 aysallaya biliriz derse...siz ne dersiniz?illaki içinizden birileri ortakmıyız diye sorar.dağıtım şirketinden gelecek para sonucta pay edilmeyecek değilmi?
Sayın cagdas siz galiba patronsunuz ve olaya tipik patron felsefesiyle yaklaşıyorsunuz.Sizde kendinize göre haklı olabilirsiniz ama ugursan arkadaş olayı çok güzel yorumlamış bende buna artı olarak yine diyorumki herkes kendi ekmeğini kendi kazanır ve aynı zamanda başkalarınada kazandırır.Belki patron işçiye,belki işçi patrona.. Ama kimse kimsenin ekmeğini yemez.Ben şuranın ekmeğini yedim demek bana göre ezikliktir.Anlayabildinizmi?
bişeyler söyledim değerli arkadaşlar.herhangibir uygulama yaptınızmı.sitede atıp tutuyodunuz noldu.yok tilki yok dükkan felan.vaktinizmi yok.konuya yabancı olanlar.3-4 gönderi geriye baksınlar.sizden ricam çalışanlardan herhangibirilerine bi hal hatır sormak.bu kadardamı vaktiniz yok...ÇOK YAZIKKK.
buyurun ben onlardan biriyim neydi sormak istediğiniz?gerçi ben eskiyim.ben şu an çalışanlardan biriyle konuşmanızı istedim ama anlamadınız...yada anlamak işinize gelmedi yazık..iş olsun yazı yazılsın..değilmi...kocaman bi BOŞ, hepsi bu.....
12 kasımda süleyman Şahin bi laf atmış konu kapanmış.6 -7 temmuzda bidaha neden açtınız konuyu...ve saydınızmı tam 7 -8 ay yapıyo...acı gerçeklerle yüzleşemeyince neden 1 ay içinde kapatılmasını istediniz merak ettim...sizhic9-10 sene biyerde calışıpta niyadınızı doldurup üstelik 3maaş içerde ve patronunuz...siz maaş istediğiniz için filmi kopartıyo.ve muhasebeye gönderiyo sizi hersey doğal değilmi..bencede doğal.ve yumusak bi sesle tüm alacaklarını hesaplayın ve cek yazın diyoo.yine normal değilmi?bencede.cek yazılıyo.kaşelenip imzalanıyotabi maaş bordurosunu imzalamanız gerekiyo değilmi.siz napıyosunuz doğal olarak imzalıyosunuz...sonra muhasebeciniz 5-10 saniye kayboluyo aaa bi kağıt daha ve üzerinde fazla mesayilerimi ve tazminatımı eksiksiz sayarak aldım ve kağıtın altında HOĞUZ yazıyo ve imzalamanız isteniliyo...ve siz naparsınız...1 imzalar çıkar sınız.2imzalamazsınız tabi otomatikmen ceki alamazsınız...3 bu olaydan sonra 5 dakka daha orada kalırsanız başınıza corap örüleceğini anlarsınız herhalde. çünkü yazılarınızı okuduğum kadarıyla zeki birisiniz.ve şimdi bu moddan cıkmanızı ve hakan veya erkan 2.kişi olmanızı istiyorum.iki kişi değil ikinci kişi..ve siz biliyosunuz bi toplantı yapıldı siz ve diğer çalışanlar ve patronunuz bu tolantıda sıkıntıları konuştunuz ..sizin ve diğer çalışanların sıkıntısı 2-3 maaşınızı alamamışsınız. ya bi gün belirlensin ogünde alalım borcumuzu ödeyelim demişsiniz...patron sizin konuşmanızı sevmiş.diğerleri biraz cahil cahil demiyimde konuşma esnekliği olmayan insanlar...illaki çevrenizde böyle birileri vardır...neyse bu adamları bizgözden çıkarttık.herkes muhasebeye uğrayıp imza atan atmayan herkese yol verdikmi...1 gün sonra 10 yıldır düzenlen memiş devamsızlık çizelgesi ve altında hoğuz ahmet mehmet hasanüsen bu adamlar hiçbir mazeret sunmaksızın işe gelmemişlerdir...firmamıza maddi vemanevi zarara uğratmışlardır.yazılı bi kağıt altında. pardon?siz hakan mıydınız erkanmı hakan diyelim adınız ve imza yeriniz acılmış...ama sadece sizin değil bikac yalakanın daha adı acılmış ve onlar imzalamışlar..yani sana örnek olmuşlar..burada siz naparsınız o kişilerin kovulduğunu bile bileimzalarmısınız..sanmıyorum yoksa yalaka konumuna düşersiniz size yakışmaz zaten.imzalamadınız diyelim ozamanda patron çağırıp illaki soracaktır niye diye.burdaki soru cümleleri değişik olur önemli değil.diyelimki finali şöyle yaptınız patronunuz o elemanların sigortadan düşürülmesi için küçücük biyalan nooolurki.der.siz tabi de diyebilirsiniz..yok ben bu yaşıma kadar yalancı şahitlik yapmadım yaparsamda bu serefsizlik dersiniz...doğal olarak sizde muhasebeye gönderilirsiniz aynı prosedür zizede uygulanır.....falan filan ve buna samimi cevaplar verin hoğuz ve hakan olarak sonrada lanet olsun bu konu kapansın...saygılar sunarım. umarım beyninizi yormamışımdır...
Ağbi bana niye kızdınız anlamadım o bahsettiğiniz acı gerçeklerlede en ufak alakam yok baransayala en ufak işim olmamıştır.Kendilerinide tanımam ben sadece konu çok dallanmasın anlamında yazdım konuyu kapatmak zaten admin'in takdirindedir.
Bunun dışında yanlış anlaşılıp sizi kırdıysam özür dilerim.
tabiki rızkımızın peşindeyiz.üçüncü şahısların kulaktan dolma bilgilerinin ve yorumlarının nekadar ayaklarının yere basmadığını gördüm yardımcı olmak istedim...
senin üç ay normalmiş kardeş benim 1 yıla yakın sigorta yapmamışlar.elektrik arızasına bakıyodum ve eksik arkadaşlar dikkat et dediler sigortan yok çarpılma dediler.şok oldum internete debakmadım.yani böyle senin zamanında 3 ay sonra başlatmışlar.düzensiz olarak almışsın.biz hiç alamadık ya, adama dedikki 2 ay maaşlar sarktı bari 3 maaşlar için bi tarih belirleyelim dedik.bunuda yazılım mühendisine ilettik.cocuk bizi kırmadı gitti konuştu sonra beraber geldiler.ve ağa dediki ben tarih veremem işine gelen çalışır işine gelmeyen çeker gider dedi.filim orada koptu...
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma