Konu: Petposan şifre Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2007 Saat 09:05
Arkadaş ben petposan pompalarının beyinnin şifresi değişmiş şimdi ne olduğunu bulamadım. eskiden (pass ......select..........200454) dü şimdi değişmiş neredn buluruz ya.
Arıza çözümlerinde herkezin birbirine yardımcı olması güzel fakat şifrelerin burada paylaşılması yanlış. Bu konu ile ilgili gerekli engellemeleri yapmanızı rica ederim.
niye arkadaşım davincinin şifresimidir bunlar ben söylerim yeterki sorsunlar beni kayd edermisin arkadaşım dipetsan@hotmail.com detaylı konuşuruz bu sitenin amacını anlarsın o zaman saygılarımla.
Arkadaşlar gerginliğe gerek yok.Şifreleri şimdilik kaldırıyorum. Sayın avrupayakası55; Sizde nedenlerini güzel bir şekilde izah ederseniz bilmeyen arkadaşlar öğrenirler. Kolay gelsin.
Forumun genelinde şöyle bir hava var. Ara sıra geliyorlar mesajları okuyorlar,sorulara hiç bir cevap vermiyorlar.Ama işlerine gelmeyen bir durummu var anında müdahale ediyorlar. Yok yetkili servis dışında elleyemezmişin,yok şifreleri söyleyemezmişin,yok bilmemne olurmuş.Burası internet kardeşim,burda bari rahat bırakın insanları. Yada sizde biraz yapıcı olunki bazı müdahalelerinizi hoş karşılayalım.
Yassah gardeşim ! dedi gitti adam.ne açıklaması bekliyosunuz daha :) Hem bu şifreleri herkes bir şekilde biliyor yada öğreniyor.Ha burada yazılmış ha kulaktan kulağa duyulmuş ne farkeder. Eğer bir yasal zorunluluk varsa şifreyi bilmek değil kullanmak sorun olur.Bunuda artık kullanacak şahıs düşünsün değilmi?
Forum içerisnde yazılı mesajları üye olmayan arkadaşlar da okuyabiliyor.Akaryakıt ve LPG sektöründe dispenser şifrelerini bayiliği olsun ya da olmasın her servis biliyordur diye tahmin ediyorum.Fakat Vermiş olduğunuz şifreleri ile nihayi kullanıcıların aleyhine kullanmak isteyenler olabilir.
Sizlere sormak istediğim bu şifreleri herkez bilecekse menülere şifre koymanın ne anlamı var?
Bence kısa sürede herkesin öğrenebileceği bir şifreyi koymanın hiç bir anlamı yok.S4 şifresi,Mepsan'ın sayılarla oynadığı program şifresi,yazarkasa şifreleri vb.bunları bilmeyen yok piyasada.
Burada yazan herkes yetkili servis değil tabii ki..Olsa zaten bilir şifreyi...
İki ihtimal var şifrelerin her tarafından bilinmesinin..
1- Yetkili servisler iş yapamayacak.Eline takımları alan zaten dalıyor makinelere geriye birtek elektronik müdahaleler kalıyor.Şifreyi bilince onları yapmak mesele değil.Heleki sayaç S4 se ve birşekilde yetkili servis kitapçığınada sahipse.
2-Bir yetkili servis işi bittiktensonra servis formunu faturasını kesip gidiyor diyelim.Sonra biri geliyor sadece yazılımdan müdahale ederek bir değişiklik yapıyor.Hani yetkili servisin başını derde sokacak cinsten.Yasal sorumluluk yetkili serviste.Peki o yetkili servis kendini kurtarmak için ne yapacak? Nasıl ispat edecek o değişikliği kendinin yapmadığını?
İstasyon sahibi demeyin...KDV ödemesin diye fatura kestirmeyen sonrada bana fatura kesmediler diye gidip maliyeye şikayette bulunan adamlar var etrafta..
şifrenin amacı benim burada bukadar konuşulmamdır şifre olmasaydı ne sen nede ben şimdi bukadar konuşulmazdık sayın avrupa yakası anladınmı bir ata sözü var biliyormusun(ben hür yaşarım hürde ölürüm)
şifrenin amacı benim burada bukadar konuşulmamdır şifre olmasaydı ne sen nede ben şimdi bukadar konuşulmazdık sayın avrupa yakası anladınmı bir ata sözü var biliyormusun(ben hür yaşarım hürde ölürüm)
Hür yaşamakla bunun ne alakası var anlamadım doğrusu . Şifreler ile ilgili foruma katılmamdaki amaç şifreleri herkezin bilmemesi gerektiği düşüncemi paylaşmaktı.
öncelikle özür böyle bi forumu geç keşfetmiş olmamdan dolayı.
yaklaşık 20 yıldır bu sektörde servis ve montaj hizmeti veriyorum,internet çağında bu tip bilgilerin saklı kalması çok zor.o zaman çare üreticilerde ki değiştirilebilen şifreler yapılmalı.
anlamadım niye bukadar üzerime geliyorsunuz sayın avrupa yakası sizin hangi bayilikleriniz var ve ne biliyorsunu bu sektör ile ilgi be sana şu anda csa nın şifresini yazasam siz gidip fıyatını deyiştire bilirmisiniz sanmıyorum veya başka bir pompanın yapamassınız çünkü yetmez deyilmi arkadaşım haklımıyım lütfen fazlada abartmayalım teşekürlerimi sunuyorum sana...
bir pompacının veya istasyon sahıbının elınde olan şifre pompayı dahada karışık hale sokmaktan başka hiç bir işlerine yaramaz bence heleki s4 sayaçta tekrar servıs çağırmaları gerekecektır bence karıştırdıkları taktırde
slm arkadşım kimse yazılımla oynamaz pompanın mali epromunu değiştirmez gerek duymazlar bu işi yapanlar yetkili servisten çok diğer serbest piyasa bizzat bunu düşür başı belaya girmesin diye tabi bu arada şifre paylaşımı kesinlikle internet ortamında yapılmaz kimsede yapmasın bence
petposan zamanında çok yaygındı istasyona arızaya yetişilemiyodu fabrika dahil olmak üzere bütün servisler istasyona şifre verdi pompanın beynini sıfrlattı tabiki şifreyi vermekte bi art niyet yoktu ama! çünkü yazarkasa bağlancağını kimse bilmiyordu bu yüzden bile refarans kaybeden pompa üreticileri olmuştur.
BENDE AVRUPAYAKASİ55 ARKADAŞA KATILIYORUM ŞİFRE VERİLMESİ YANLIŞ HEM 200454 DEDİĞİ ŞİFRE SERVİS ŞİFRESİ ONU DEĞİŞEMEZKİ MALİ EPROM TAKILMIŞ İSE ONUN ŞİFRESİ FARKLI AMA PETROLCÜNÜN VEYA POMPACININ BİLMESİ İYİ DEĞİL FARKLI AMAÖLARLA KULLANA BİLİRLER VE YAZARKASAYI DEVRE DIŞI BIRAKIP MANUEL SATIŞ YAPABİLİRLER O BAKIMDAN ŞİFRE VERİLMEMESİ HEM SERVİS HEM EPDK-ÖLÇÜ AYAR VE MALİYE AÇISINDAN UYGUN DEĞİL DİĞELİM PETROLCÜ HİLEYİ ÖĞRENDİ VE YAPTI VEDE YAKALANDI O BÖLGENİN SERVİSİ SIKINTIYA DÜŞER BENCE VERİLMEZSE İYİ OLUR SERVİS ŞİFRESİNİ BİLMEYEN SERVİSTE OLMAZ ZATEN.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma