Konu: site tanıtımı Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2007 Saat 16:52
Sevgili arkadaşlar ...
Adamlar öyle bir portal yapmış ki akıllara zarar. Ama hakkaten Türkiye'nin akaryakıt portalı olmuşlar şimdiden. Şimdilik Beta yayınında gözüküyorlar valla ana sayfalarında ne var çok merak ettim... Sektör karışacak gibi gözüküyor. Konu başlıkları o kadar çarpıcı ki özellikle ana dağıtım şirketleri 220 volta çarpılacaklar. Nihayet bunların da hakkından gelecek birileri çıktı galiba... Ohhhhh be..
Taner Bey'e katılıyorum. Baktım, henüz beta yayınındalarmış ama gerçekten konu başlıkları çok çarpıcı. merak ettim, fuarda gidip bakacağım. sektöre şenlik geleceğe benziyor. dedimya konu başlıukları !!!!! 220 mi olur 1000 mi olur bilmem ama çarpıacak birileri olacağı kesin gibi
Artık sözleşmesi biten bayiler tüm ana dağıtıcılara bunu bildirebilecek anladığım kadarıyla. Ayrıca Büyük Tüketiciyim, Filo otomasyon ve Danışmanlık bölümleri de bence başlı başlına ana dağıtıcılar için sıkıntı. Artık eski karlılıklar kalmayacak gibi görünüyor. 3 USD - 5 USD karşılığında yatırım dönemi, %1,5-3,5 iskontolu satış dönemi bence kapanır...
Bence çok büyütmüşünüz bu siteyi arkadaşlar sanki braz reklam havası var sözlerinizde zaten bu bahsettikleriniz bu sektörde olan şeyler yani ilk değilki dağıtım şirkettlerine gelince hangi bayi ise sözleşmesi biten internet üzerinden bilinebiliniyordu zaten böylece sözleşmesi biten bayilere teklifler bu şekilde götürülüyorda zaten sektördenseniz bu forumda da herşey paylaşılıyordu sadece bence bahsettiğiniz sitenin tek farkı ticaret amaçlı oluşu kesinlikle bir paylaşım değil.........
bahsettiğiniz site Petrolforum ailesinden çok uzakta. Rekabet kesinlikle söz konusu olmayacaktır. Çünkü biz
1. ticari bir beklenti içinde değiliz.
2. Biz benzin ile mazotu gördüğümüzde tanırız. Teknik destek için buradayız.
3. Zaten adı üstünde petrolforum ailesiyiz. Yani forum sitesiyiz.
www.istasyon.com.tr ailesine teknolojiden bu kadar uzak olan bu sektörde başarılar dilerim. Sitelerini sürekli takip edeceğiz. İnşallah onlarda bizim sitemizi takip ederler.
Arkadaşlar bu site sektörde WEB Tech acısından bir devrim...Ama ticari olarak başarı sağlayacağını düşünmüyorum..Siteyi kuranların inşallah kuvvetli bir sermayesi vardır.
Sothink SWF Decompiler programı ile (flash downloader) her türlü flash animasyonu kolayca indirebilirsiniz. internet mp3 indirmek kadar kolay. NASA'nın sitesinden bile indirebilirsiniz. Bu siteyi hacklemek bu kadar kolay değil. Kevin Mitnicki olsanız belki...
Hack diye bir kelime kullandığımı hatırlamıyorum.benimki sadece bir uyarıydı niye bu kadar kızdınızki? swf decompiler'le sitenizi alırlar swf catcher'la istedikleri gibi düzenlerler o kadar emeğinizi hiçe sayıp başka bir domainde kendilerininmiş gibi yayınlarlar diye uyarmak istemiştim sadece..
Birincisi site benim değil, ikincisi ise ben kızmadım size. Sadece sitenin güvensizliğine yağtığınız atıfların doğru olamayacağını kaldı ki diğer okurlar tarafından bunun yanlış anlaşılabileceğini belirtmeye çalıştım. Milyon dolarlar harcanarak yapılmış banka ve finans kurumlarının sitelerinden bile bu tür flash animasyonları kolaylıkla indirebilirsiniz. Bu durum sitenin güvensiz olduğu anlamına gelmez.
Bu arada birileri bu sitenin veya başka bir sitenin sahibine özel hakları içeren bölüm ya da bölümlerini izinsiz bir şekilde alır ve kullanırsa bunu ahlaki açıdan değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.
Ama meyve veren ağacın da taşlanması son derece doğaldır tabi.
bu konuya EspatAS kullanıcı ismi yazılan yazının İrfan Bey ile hiçbir ilgisi olmadığını bugün kendisi ile yaptığım konuşmada öğrendim. Kaldı ki İrfan Bey bu portalın en önemli destekçilerinden de birisidir.
Ertuğrul bey; Birincisi siteden herhangi bir flash animasyon değil,sitenin komple kendisi indirilebiliyordu.İkincisi insanlar neden bu siteyi güvensiz olarak algılasınlarki?Bu bir banka yada finans kurumu sitesimi?İnsanların birbirini uyarmasınıda ahlak yoksunluğu olarak değerlendirmemek gerekir diye düşünüyorum. Daha meyve vermeye başlamamış bir ağacı taşlamak gibide bir niyetimiz yok.
Bu siteye binlerce akaryakıt istasyonu, bir çok ana dağıtım şirketi ve onlarca tedarikçi şirket üye olarak girecek ve çok önemli sektörel bilgiler kaydedilecek. Eğer gerçekten kolayca indirilebilecek bir site ise bence yapacağınız iyilik bu siteyi bir an önce indirmektir. Tabi yapabiliyorsanız...
Site başkasının olabilir. Ancak bu siteye çok önemli bilgileri girecek sektör oyuncularından biriyim. Kaldı ki agresiflik olarak yorumlamanıza da çok üzüldüm ayrıca. Ben sadece yazdıklarınız ilgimi çektiği için cevapladım. Eğer gerçekten kırılıp dökülüp indirilebiliyorsa ve de bunu da siz yapabilirseniz lütfen yapın ki ben de risk almayayım demek istedim. O kadar.
Ayrıca içeriği itibariyle petrol sektöründe gerçekten bir ilk. Hepimize çok katabilir. Sizce de öyle değil mi?
www.istasyon.com.tr sitemizde reklamınızın yapılmasına müsade ediyoruz. öncelikle buna dikkat edelim lütfen. on defa silerdim bu mesajları. ama sektör zaten bu kadar uzakken web tabanlı uygulamalara birde birbirimize zarar vermeyelim.
serdar arkadaşımızın yazdıklarını bende okudum. ve bu kadar tepki gösterecek ne var onu anlayamadım. sakin olmak lazım. serdarın yazdıklarını dikkate alın. bende inceliyorum sitenizi. gerçekten çok güzel olmuş. başarılar diliyoruz.
zaten içerik olarak birbirimizden çok uzağız. ama aynı sektördeyiz.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma